deel dit:
okt
6
do
2022
Over schermtijd en gamen (8-18 jr) @ Basisschool Wonderwijs
okt 6 @ 20:00 – 22:00
Over schermtijd en gamen (8-18 jr) @ Basisschool Wonderwijs

Door Matthias Dewilde (GameChangers)

Games, TikTok, YouTube, Snapchat … het internet en schermgebruik is een steeds groter deel van jongeren hun leefwereld aan het worden. 

Hoe moet je als ouder omgaan met het GSM-gebruik van je kind / jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt deze zo aantrekkelijk? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken? 

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, was ooit zelf jarenlang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 25.000 gezinnen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik. Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als ouder kan doen om je kinderen te begeleiden naar een evenwicht tussen online en offline.

 

Dit infomoment wordt georganiseerd in samenwerking met Opvoedingswinkel Hasselt.

Deelname is gratis.
Inschrijven verplicht. Dit kan via deze knop . Of telefonisch bij de opvoedingswinkel op het nummer 011/ 21 14 17.

deel dit:
mrt
29
wo
2023
Infoavond: Slaapt de kleine al? @ Basisschool ’t Laantje te Alken
mrt 29 @ 19:30 – 21:30
Infoavond: Slaapt de kleine al? @ Basisschool ’t Laantje te Alken

Slaapt de kleine al?

 

Over kleine en grote slaapproblemen (0 tot 12 jaar)

 

Niets zo vermoeiend als een kind dat niet kan inslapen of niet doorslaapt. Kinderen kunnen diverse problemen hebben bij in- en doorslapen. In deze interactieve lezing staan we stil bij diverse slaapproblemen bij baby’s, peuters, kleuters en lagere schoolkinderen. Je krijgt er tips en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Spreker: Ada Van Moorhem, psychotherapeut De Leidraad

deel dit: