deel dit:
mrt
8
do
2018
OXO lezing – Omgaan met emoties en stress bij kinderen @ GC Taeymans
mrt 8 @ 20:00 – 22:00
OXO lezing - Omgaan met emoties en stress bij kinderen @ GC Taeymans

Omgaan met emoties en stress bij kinderen

Soms zijn het kleine ‘faits divers’ die onze kinderen bezighouden en zorgen baren: een ruzie met een vriendje, die ene koek die ze zo graag wilden, dat speeltje uit de supermarkt dat ze niet gekregen hebben, kortom leven in een wereld die blijkbaar toch niet alleen om hen heen draait. Soms echter dragen ze een zware rugzak: zorgen over echtscheiding, rouw, leerstoornissen, pesterijen,…

Hoe groot of hoe klein die zorgen ook zijn van onze kinderen, ze verdienen steeds onze aandacht. Wij ouders zijn hun rots in de branding. Maar hoe we écht luisteren naar kinderen? Hoe kunnen we hen helpen omgaan met hun emoties en stress?

Tijdens deze interactieve lezing gaan we samen op zoek naar mogelijke oorzaken van het verdriet van onze kinderen en hoe we hun problemen kunnen herkennen en aanpakken. Ouders krijgen tijdens deze interactieve lezing de kans om zelf situaties aan te brengen en samen gaan we oplossingsgericht denken.

Spreker:
Marleen Jans (Ankerpunt)

Voor wie?
Ouders, opvoeders en leerkrachten van kinderen tussen 3 en 12 jaar

deel dit:
okt
3
wo
2018
OXO Infoavond – Aan de kant staan…? Aanpak en voorkomen van pesten en cyberpesten in klas- en schoolcontext. @ St-Jorisheem
okt 3 @ 20:00 – 22:00
OXO Infoavond - Aan de kant staan…? Aanpak en voorkomen van pesten en cyberpesten in klas- en schoolcontext. @ St-Jorisheem

Aan de kant staan…? Aanpak en voorkomen van pesten en cyberpesten in klas- en schoolcontext

Komt pesten vaak voor? Welke vormen kan het aannemen? Vanaf wanneer spreken we over pesten? Hoe gaan pestkoppen te werk? Wat moet ik doen als mijn kind gepest wordt? Wat als mijn kind zelf een pestkop is? Hoe kunnen wij pesten aanpakken en voorkomen?

De school en anderen doen vele inspanningen maar ook ouders willen niet aan de kant blijven staan en vragen zich af hoe zij mee hun schouders kunnen zetten onder een grondige aanpak van het probleem.

Op deze infoavond worden ouders op een professionele manier verder op weg geholpen met informatie over de complexe problematiek van pestgedrag. Naast concrete en realistische voorstellen van aanpak en preventie, zal de inleider ook ingaan op de vraag hoe ouders en school hierin praktisch kunnen samenwerken.

Spreker:

Maurits Wysmans, Opleidingshoofd UCLL, deskundige opvoedings- en gedragsproblemen.

Voor wie?

Ouders van kinderen van 3-12 jaar.

deel dit:
nov
21
wo
2018
Vormingsavond – Met Flair naar het secundair, een vlotte overgang van de basis- naar de secundaire school @ GC Taeymans
nov 21 @ 20:00 – 22:00
Vormingsavond - Met Flair naar het secundair, een vlotte overgang van de basis- naar de secundaire school @ GC Taeymans

Met Flair naar het secundair, een vlotte overgang van de basis- naar de secundaire school

Tom Cox vertelt graag hoe jij je kind op een vlotte manier kan voorbereiden op de nieuwe school. Enerzijds laat hij zien hoe jij je zoon/dochter kan begeleiden in de sociale vaardigheden. Anderzijds zal hij uitgebreid stilstaan rond de studeervaardigheden en hoe je dit als ouder kan aanpakken.

Hij zal het onder andere hebben over: – hoe je kind positief naar zichzelf en anderen kan kijken, – het secundair onderwijs, – waar je best rekening mee houdt als je een school kiest, – hoe je het huiswerk thuis kan aanpakken, – hoe je samen een planning kan maken, – hoe je je kind kan leren zich te concentreren,…

Spreker:

Tom Cox, directeur van de Middenschool Kindsheid Jesu. Auteur van het boek “Met flair naar het secundair”

Voor wie?

Ouders van kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar

deel dit:
mrt
20
wo
2019
Infoavond: Kinderen en emoties @ GC Taeymans
mrt 20 @ 20:00 – 22:00
Infoavond: Kinderen en emoties @ GC Taeymans

Wanneer kinderen opgroeien, maken zij ook op emotioneel vlak verschillende ontwikkelingsstappen door. Geleidelijk leren zij omgaan met de emoties van zichzelf en anderen, leren ze zich te houden aan regels, op hun beurt wachten, samen spelen, speelgoed delen,….
Als ouder doorloop je deze stappen mee. Inzicht in het verloop van de emotionele ontwikkeling kan helpen om je kind en jezelf als ouder beter te begrijpen. Tijdens deze infoavond krijg je informatie over de emotionele ontwikkeling van een kind van zijn geboorte tot de leeftijd van 12 jaar, en hoe je deze ontwikkeling als ouder kan ondersteunen en begeleiden

 

Spreker: Ines Volders en Sofie Boulet

 

deel dit:
okt
16
wo
2019
De Kracht van de stilte – workshop voor ouders @ St-Jorisheem
okt 16 @ 20:00 – 22:00
De Kracht van de stilte - workshop voor ouders @ St-Jorisheem

De stilte van de meditatie brengt kinderen en volwassenen in contact met hun innerlijke kracht, zichzelf, wie ze ten diepste zijn. Zo sta je sterker in het leven om te kunnen bouwen aan gelukkig zijn. Het is een dagelijkse evenwichtsoefening, lichamelijk, verstandelijk en emotioneel, een geestelijke evenwichtsoefening in stille ontmoeting. Je ontdekt in de stilte een diepe bron van rust, wijsheid, kracht en stabiliteit in jezelf. We starten met een stiltespel, korte quiz en maken een stiltedoosje voor thuis of in de klas.

Spreker: Theo De Haes, leerkracht, mindfulnesstrainer en meditatiecoach

Voor wie?
Ouders en kinderen vanaf 4 jaar.
Op de eerste workshop op woensdag 16 oktober zijn de ouders welkom. Zaterdag 9 november is een vervolg hierop, bedoeld voor ouders en kinderen.

Deze workshops worden georganiseerd in samenwerking met Opvoedingswinkel Hasselt.

Deelname is gratis.
Inschrijven verplicht. Dit kan via deze knop . Of telefonisch bij de opvoedingswinkel op het nummer 011/ 21 14 17.

 

deel dit: